! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Liras vinternummer är här!

22 nov 2019

Novembermörkret sänker sig över oss men Liras vinternummer är här för att lysa upp tillvaron, sträcker sig över årsskiftet och guidar oss ända in i nästa decennium!

Vi tar ett djupt snack med jazzblåsaren Fredrik Ljungkvist, pratar rytm och andlighet med slagverkaren Tina Quartey, får lära oss om indisk slidegitarr med Manish Pingle och estnisk tradition (och skogar!) med ackordeonisten Tuulikki Bartosik.

Stefan Dimle berättar om den egensinnige fotografen Nils Edström som dokumenterade jazzlivet i Stockholm på 1960-talet och visar en rad tidigare opublicerade bilder. Sofia Lilly Jönsson rannsakar och undersöker kritikens roll i musiklivet i en längre essä. Medan Anders Pihl i ett stor reportage bjuder in till en blomstrande scen av klubbigt elektrifierade traditioner i Mellanöstern.

Bland mycket annat i ett som alltid smockfyllt Liranummer!

Lösnummer beställer du här, men bäst är förstås att prenumerera – då får du varje nummer i brevlådan utan väntetid och stödjer dessutom oss på bästa sätt, så att vi kan fortsätta göra Lira så bra som vi vill!

PS: Missa inte vårt julerbjudande: ge bort Lira i julklapp och få en fin premie av oss! (Och ja, det går förstås utmärkt att ge en julklapp till sig själv…)

PPS: Du som läser Lira online och redan registrerat dig på vår nya digitala tjänst hittar nya numret här! Ni andra kollar in sidan här för instruktioner!

Annonser