! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Billboard-listans trea till Sverige

3 maj 2016

Sturgill Simpson är hetare än hetast just nu. Albumet A sailor’s guide to earth släpptes 15 april och gick rakt in som etta på Billboards topplistor för country, rock och soul. På den stora Billboard 200-listan hamnade han på tredje plats efter två Prince-album.

Nu är det klart att Sturgill Simpson återvänder till Sverige för två intima klubbspelningar i sommar. Den 4 juli ställer han sig på Pusterviks stora scen i Göteborg. Dagen därpå är det Stockholms tur, då Berns får besök.

Recensionerna har varit väldigt positiva för Kentucky-sonens nya album. Teman som skuld och rotlöshet adresseras till något som genomgående betecknas som det kanske bästa modern alternativ country kan uppbringa.

Skivan följer på Simpsons hyllade Way Out West-spelning i augusti i fjol – en konsert som rosades av bland andra Lira: ”Jämfört med senaste albumet Metamodern sounds in country music låter materialet genomgående mer rootsbaserat. Ett tydligt exempel är Turtles all the way down som knappast kunde bli mer country än så här om du så skulle tillåta mjölk på festivalområdet.”

Timo Kangas

-->

Annonser