Redaktionsbloggen

youssou

Youssou N’Dour till Selam och Planeta

10 Sep 2014

Ett år efter att den senegalesiske världsstjärnan Youssou N’Dour var i Sverige för att motta sitt Polarpris återvänder han nu för två nya konserter. Den 31 oktober är han dragplåster på årets Selam Festival på Nalen i Stockholm, där vi även kommer att få uppleva det etiopiska musik- och dansbandet Ethiocolor – som för övrigt snart är aktuella med ett album i regi av svenske mästerproducenten Andreas Unge – och eminenta svenska afrobeatgänget Music Is The Weapon. Lär bli en kväll som genererar både svett och häftiga minnen.

Dagen därpå, lördag den 1 november, får Västsverige en chans att se Youssou N’Dour (liksom även Ethiocolor som hakar på de 48 milen sydvästerut) när han kommer till Göteborgs Konserthus som en del av Planetafestivalen – vars hela program vi återkommer till!

Det lär för övrigt inte vara sista gången Youssou N’Dour syns i Sverige framöver. Hans omtalade samarbete med den svenska folkmusikmogulen Ale Möller har börjat ge frukt och nästa år kommer de två gemensamt att presentera och framföra ett symfoniskt beställningsverk – vilket vi förstås också har all anledning att återkomma till …

PL

  • -->

    Annonser