! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Youssou N’Dour till Selam och Planeta

10 sep 2014

Ett år efter att den senegalesiske världsstjärnan Youssou N’Dour var i Sverige för att motta sitt Polarpris återvänder han nu för två nya konserter. Den 31 oktober är han dragplåster på årets Selam Festival på Nalen i Stockholm, där vi även kommer att få uppleva det etiopiska musik- och dansbandet Ethiocolor – som för övrigt snart är aktuella med ett album i regi av svenske mästerproducenten Andreas Unge – och eminenta svenska afrobeatgänget Music Is The Weapon. Lär bli en kväll som genererar både svett och häftiga minnen.

Dagen därpå, lördag den 1 november, får Västsverige en chans att se Youssou N’Dour (liksom även Ethiocolor som hakar på de 48 milen sydvästerut) när han kommer till Göteborgs Konserthus som en del av Planetafestivalen – vars hela program vi återkommer till!

Det lär för övrigt inte vara sista gången Youssou N’Dour syns i Sverige framöver. Hans omtalade samarbete med den svenska folkmusikmogulen Ale Möller har börjat ge frukt och nästa år kommer de två gemensamt att presentera och framföra ett symfoniskt beställningsverk – vilket vi förstås också har all anledning att återkomma till …

PL

  • -->

    Annonser