! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Lakecia Benjamin kommer i höst till Jazzföreningen Nefertiti med sin Coltrane-skiva i bagaget. Bild: www.lakeciabenjamin.com

Tunga namn bokade till Jazzföreningen Nefertitis höstprogram

23 mar 2021

Konkurs, strid om namnrättigheter och utdragen pandemi – utmaningarna har varit många för Jazzföreningen Nefertiti det senaste året. Men igår släpptes namnen på de artister som bokats till höstens program, och av den listan att döma ser det onekligen ljusare ut efter sommaren.

Totalt uppges över femtio akter vara klara, bland dem internationella toppnamn som Stanley Clarke, Billy Cobham, Yellowjackets, Theo Croker, Cristina Branco, Lakecia Benjamin och Kandace Springs.

Exakta datum och spelplatser meddelas senare men Valand i centrala Göteborg har tidigare pekats ut som ny primär scen för föreningens arrangemang.

Under våren utlovas också en serie liveströmmade konserter av det slag man genomfört tidigare i vinter.

Restaurangen och musikscenen Nefertiti, som tog över den gamla verksamheten efter konkursen i våras, och med det inte bara den klassiska lokalen utan också namnet – det senare något som jazzföreningen bestrider – ligger också i startgroparna för att till slut kunna komma igång med sin konsertverksamhet.

Tanken var att Nya Nefertiti, som de kallar sig i sina egna kanaler, skulle öppna för konserter redan under senvåren, och på spelschemat återfinns tunga svenska namn som Isabella Lundgren, Amanda Ginsburg och Oddjob på datum i april och maj – men om det verkligen kan komma igång så tidigt är förstås om inte osannolikt så minst sagt osäkert.

Precis som utfallet i den tvist om namnet och varumärket ”Nefertiti” som Patent- och registreringsverket håller på att utreda i detta nu.

Tills vidare hittas information om Jazzföreningen Nefertiti här, och om musikrestaurangen Nefertiti här.

Patrik Lindgren

Annonser