! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Torbjörn Zetterberg fångad på bid i Århus, Danmark 2016. Bild: Hreinn Gudlaugsson

Torbjörn Zetterberg på turné med Den stora frågan

3 mar 2020

Basisten Torbjörn Zetterbergs nya skiva Are you happy? fick nyligen Liras recensent att brista ut i associationer av slaget ”alla spelarna kastar sig utan tvekan med gott humör och självförtroende ner i Mingus rymliga musikbassäng för att simma runt där, i färskt vatten klädda i nutida badkläder.”
(Läs hela recensionen här.)

Zetterberg har liksom lite bakvägen smugit sig fram som en av svensk jazz riktigt stora spelare, och i konstellationen Torbjörn Zetterberg & Den stora frågan har han funnit det perfekta sammanhanget för sina underfundiga, jordnära kompositioner som tycks ställa just ”Den stora frågan”.

Nu ger de sig ut på en liten Sverigeturné med start på Inkonst i Malmö i morgon onsdag, och vidare via Nefertiti i Göteborg (5 mars), Hotell Gästis i Varberg (6 mars), Alvesta Jazz & Blues (7 mars) och Fasching på söndag 8 mars. Och så senare en liten eftersväng till Skottvångs Grufva den 2 maj.
(Ja, de prickar in nästan enbart klubbar från vår topp 25-lista över Sveriges bästa spelställen!)

”Sprakande välspelad och underhållande. Koncentrerad musik med en skrovligt levande yta”, skriver Leif Carlsson i recensionen. Kolla in dem! Med sig på scen har han Susana Santos Silva, Jonas Kullhammar, Jon Fält, Per Texas Johansson (som vickar för Alberto Pinton) och Mats Äleklint.

Patrik Lindgren

 

Annonser