! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Gnistrande jazz Lira Gillar

Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan

Are you happy?

Skivbolag: Moserobie/plugged
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 21 feb 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med ett så filosofityngt bandnamn och ett bistert omslag, är musiken både påfallande studsig och bestämd, med sinnrika melodier. Alla spelarna kastar sig utan tvekan med gott humör och självförtroende, ner i basisten, kompositören och bandledaren Mingus rymliga musikbassäng för att simma runt där, i färskt vatten klädda i nutida badkläder. Typ. Helt enkelt rätt kul och lekfull musik. Ett svar på frågan i titeln?

Förra skivan Live kom 2019 (recenserades i #3 2019). Ungefär som då spelar Susana Santos Silva trumpet, Mats Äleklint trombon, Jonas Kullhammar tenorsax, altsax och flöjt, Alberto Pinton klarinett och barytonsax, Jon Fält trummor och klockspel och Torbjörn Zetterberg basfiol, plus hammondorgel och cittra. Han har också skrivit de åtta kompositionerna. I två nummer är bandet förstärkt med Alexander Zethson på hammondorgel och Fender Rhodes och Lars Skoglund på trummor.

Inspelning i Atlantisstudion i Stockholm, arrangemangen som hand i handske, luft och tydlighet i utförandet. Sprakande välspelad och underhållande. Koncentrerad musik med en skrovligt levande yta.

Annonser