! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Olle Niklasson spelar Song to a seagull på Bengans Fik. Bild: Emelie Dill

Succé för Liras temakväll kring Joni Mitchell

26 sep 2019

Det hör måhända inte till normal sed att recensera egna arrangemang, men vi måste ändå få säga att Liras Joni Mitchell-kväll blev en smärre succé igår på Bengans Fik i Göteborg!

Långt fler dök upp än vi vågat hoppas, och lokalen fylldes till bristningsgränsen i god tid innan vi drog igång prick klockan åtta.

Efter en presentation av undertecknad inledde Olle Niklasson med att spela Song to a seagull på sopransax och berättade sedan om sin relation till kvällens frånvarande huvudperson, Joni Mitchell.

sofia_erik

Duon Sofia Mono och Erik Björksten här i stereo. Bild: Emelie Dill.

Sedan var det dags för duon Sofia Mono och Erik Björksten att framföra ett urval av Joni Mitchells låtar, framförda så originaltroget det bara går. Låtar som Both sides now, Big yellow taxi och California fick liv och gav kropp åt kvällens tema på bästa tänkbara vis.

Olle Niklasson avslutade sedan det hela med att jämföra Mitchells mer ärliga konstnärsskap med de mytbildningar som Bob Dylan och Leonard Cohen konsekvent lindat in sig i. Och sist ett häftig soloframförande av låten I had a king inklusive inspelade toner från meddelandet ”numret har ingen abonnent”.

inför

Spänd förväntan strax före klockan åtta. Bild: Emelie Dill.

Stort tack till alla inblandade: Olle Niklasson för både den essä som låg bakom kvällen och för framträdandet, Sofia Mono och Erik Björksten för musiken – som de kommer att ut på turné nästa år, Bengans Fik för lån av lokal och varmt och trevligt mottagande, och så förstås alla ni som kom dit och bevittnade det hela!

Patrik Lindgren, chefredaktör Lira

Annonser