! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

4 Wheel Drives konsert på Oscarsteatern den 18 oktober kommer att strömmas live från festivalens hemsida. Bild: Stephen Freiheit

Stockholm Jazz även i digital version

6 okt 2020

På fredag drar som sagt årets upplaga av Stockholm Jazz Festival igång, vilket vi skriver mer om här. Biljettantalet till varje konsert är strikt begränsat, så nu lanserar festivalen även en digital version på hemsidan Stockholmjazz.se.

– Delar av vår publik har inte kunnat ta sig till konsertsalarna ännu eftersom de befinner sig i riskgrupp. Dessutom, med det ytterst begränsade antal biljetter vi kan erbjuda i och med de restriktioner som ligger, är efterfrågan väldigt mycket större än tillgången. Därför är vi glada över att kunna erbjuda så mycket som 40 procent av vårt utbud även digitalt, säger Sara Asplund, marknadschef på Stockholm Jazz Festival.

Ett sextiotal av festivalens evenemang kommer att strömmas live, såväl från de stora konsertscenerna som mindre scener som Fylkingen, Twang och Reimersholme Hotel. Tittarna kommer att ombedes att donera en valfri summa via Swish.

– När arrangörer går på knäna och enbart får ta in en bråkdel av sin normala publikkapacitet är varje krona viktig för att hålla det musikaliska ekosystemet vid liv. Det känns fint att vi kan erbjuda en plattform där musiker och arrangörer kan nå ut till en stor och intresserad publik, säger festivalchef Eric Birath.

Patrik Lindgren

Annonser