Redaktionsbloggen

Stora Fanfare Ciocărlia kommer till lilla Hyttdreva. Bild: Asphalt Tango Records

Spännande bokningar till intima Hyttdreva

2 aug 2022

Den 5-7 augusti är det dags för årets Hyttdrevafestival, en egenartad musik- och kulturfest i unik hyttmiljö vid ett nedlagt järnbruk i Bergslagen.

Förutom workshops och aktiviteter för gammal såväl som ung väntar ett spännande artistprogram av världsklass, med akter som Fanfare Ciocărlia, Tuuletar, Groupa, Asmâa Hamzaoui, Groupa, Ross Daly

Örjan Fredriksson sitter i ledningsgruppen för Hyttdreva och berättar om dess bakgrund.
– Vi har en gammal hytta här i Södra Hyttan, som vi har tagit hand om efter att militären lämnade den ungefär 1999. Då bildade vi en förening som fick ta över hyttan för en krona och sedan dess har vi haft en massa kultur här.

Vilka kommer till Hyttdreva?
– Det är väldigt blandad publik både när det gäller ålder och etnicitet. Vår idé är att ha en intim festival så vi släpper bara trehundra biljetter. Och så försöker vi ha så bra kvalitet som möjligt och det tycker jag att vi har lyckats med!

Vilken konsert ser du mest fram emot att uppleva på årets festival?
– Jag är personligen väldigt glad att vi får hit Fanfare Ciocărlia i år. Det är tack vare ett stöd från Musikverket, för egentligen ska ju en sådan liten festival som vi inte kunna ha dem. Men det har vi!

Läs mer om Hyttdreva här.

Sunniva Brynnel

PS. Läs om andra festivaler och stämmor i Liras stora guide!

Annonser