! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Poesimusik Lira Gillar

Sara Möller

Världen kom tillbaka

Skivbolag: Konfonium Audio
Recenserad av: Maria-Kaisa Jurva
Publicerad: 27 mar 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sara Möller är den musicerande läkaren som nu kommer med sitt debutalbum. Tillsammans med sitt kompband bestående av David Härenstam (gitarr, banjo, lap steel), Lauri Antila (kontrabas) och Magnus Båge (flöjt) har hon hittat en form som sofistikerat ger uttryck för hennes tio egensinniga och personliga låtar kring skiftande ämnen med livet som källa: inre stämningar, känslor och filosofiska tankegångar snarare än yttre händelser som mjukt landar i melodierna hon mejslat fram.
Själv står Sara också för sången samt för piano, minixylofon och det spännande instrumentet fläktorgel, som charmigt släpper ur sig ett brus varje gång fläkten som driver orgeln går på. Därtill Saras röst som är mjuk och vänlig. Lite teatermusikvibbar här och där, vilket bara är logiskt med tanke på att Sara sysslat en del med teater under uppväxtåren. Musiken känns alldeles ny, alldeles nära.
Några personliga favoriter är Jag tyckte någon sa, Om du ser mig ge upp, Om vi går riktigt långt och Sopa sömnen ur ögat. Eftersom Sara Möller vill fortsätta skapa egen musik, då finns det en fortsättning. Sara har nog kommit för att stanna.

Annonser