! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Svensk-uruguayanskt Lira Gillar

Caro & El Club

Sigo cantando

Skivbolag: Mauri Music
Recenserad av: Anders Pihl
Publicerad: 11 apr 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Caro & El Club bildades 2006 när sångerskan Caroline ”Caro” Schröder och gitarristen Julian Vigil mötte varandra och ljuv musik uppstod i flera bemärkelser. Båda är andra generationens svensk-uruguayaner då deras föräldrar flytt militärdiktaturen i Uruguay. Deras musik har en viss tyngdpunkt i traditionerna kring Rio de la Plata med stråk av tango nuevo och elektrotango. Övriga Sydamerika jämte jazz, folk och pop bidrar också med viktiga impulser.
Ett vanligt omdöme är att deras luftiga och känslostarka sånger påminner om filmmusik. I så fall är nya skivan Sigo cantando en hel filmfestival. De låter bättre och mer varierat än någonsin. Schröder, Vigil och dragspelaren Mikael Augustsson briljerar. Basisten Andreas Unge har återigen producerat skickligt och öppnar tillsammans med de talrika gästmusikerna nya himlar i gruppens sound.
Alla texterna är nu på spanska, vilket passar musiken bättre än engelskan som användes i början av karriären. En av höjdpunkterna är titellåten, en sann poppärla med släpig cumbiarytm. Sigo cantando växer hela tiden. De låtar jag trodde var svagare visar sig vara väl inslagna presenter som tar en stund att öppna.

  • -->

    Annonser