! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vispop

Christina Kjellsson

Ökensand

Skivbolag: Troglodyt/Border
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 24 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Musikaliskt är det väldigt mycket Per Gessle-doftande pop och lantvinslätt Alf Robertson-country och så Räfven i den lite ryskklingande Hundar, en visa som hatkärleksfullt och humoristiskt beskriver stadens kanske alltför många jyckar.
Beska, småroliga och kärleksfulla, sådana är Kjellssons visor. Alla stadens måsar får också en ömsint känga. Men i inledningsvisan Ingenting för oss, med underrubriken I ett kallt kallt väder 2013, är Christina Kjellsson mycket tydlig i sitt ogillande av makthavarna i dagens samhälle och nämner samtidigt alla små och svaga hon själv sympatiserar med: ”Blir du bara en i mängden / blir du dyrare i längden / utan kraften och reserven / utan köplusten och nerven / är du ingenting för oss”.
Musiken är lättsmält men inte texterna och man når nog inte massorna med ett politiskt budskap som kompas på vevlira och mungiga. Melodierna är välkomponerade så om Kjellsson tillhörde Sveriges något mer omskrivna sångerskor skulle detta sälja, det är min åsikt. Dessutom har hon en lugn och trivsam personlig röst som får mig att lyssna på vad hon vill ha sagt. Här finns inget pratigt, nej, texterna sitter som en smäck ovanpå melodierna, det är helt nödrimsfritt och där hon har en hel del att lära flera göteborgska popsångare.

  • Dan Johansson skriver:

    Ja, inte lika bra, men…

  • -->

    Annonser