! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Hudnära visor

Mika Tahvanainen

Nålkonstnärens visor

Skivbolag: CRG
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 11 sep 2012

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Vissjungande och visskrivande tatueraren Mika Tahvanainens sånger, inspirerade av kundernas berättelser under behandlingen, eller vad det kallas, kan bara sluta på ett sätt. Ja, inte historierna i dessa visor, de är mycket varierade. Från Renoveringsvalsen med sitt skärgårdsvalsinspirerade arr till den friskt svängiga men ändå lite råa bluesen Köp ingenting i pausen.
Lite småtyket ibland, kanske lite väl snällt emellanåt eller romantiskt som i den somrigt vackra Två harar, i duett med Sofia Hogman som nästan kvittrar när hon sjunger. En visa med potential att ligga på svensktoppen i 103 veckor och inget negativt i det, i varje fall inte i detta fall.
Nästan lika vacker är När du åldrats, en mycket stillsam kärleksvisa för vithåriga, tandlösa och rynkiga. Nu vet jag har en fyndig text som handlar om att man i dödsögonblicket lär se sitt liv i resumé.
Men trots död och åldrande är Mika Tahvanainen en ung och högst levande visberättare med framtiden för sina fötter. Man hoppas på en stor svensk visvåg så han får chansen inför en större publik.
Och hur kunde det bara sluta då? Jodå, visst sjunger han till slut Tatuerarevalsen också och eftersom visan inte är min favorit av Taube så borde det inte vara svårt att göra den bättre än originalet. Och med återhållsamt men hyfsat originellt komp, producerat av Dan Viktor, och en tydlig sångröst, klarar Tahvanainen det med bravur.

  • -->

    Annonser