! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Hypnotiska händer

Hang Massive

Beats for your feet

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 2 aug 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Som namnet avslöjar spelar duon Hang Massive instrumentet hang, som är ett mjukt klingande, melodiskt metallslagverk som spelas med händerna (ordet hang betyder just hand på Bern-dialekt). Det har bara åtta eller nio toner vilket kan bli en begränsning men öppnar även för melodiska fraser och ostinati som i bästa fall kan bli närmast hypnotiska.
Danny Cudd och Marcus Johansson har en del melodier som verkligen suger tag i lyssnaren, men låtarna har en tendens att bli lite väl långa, det hade trots allt varit bra med en aning mer variation. Två låtar förekommer i två tagningar vardera, varav den ena gästas av en bansuriflöjtist, vilket känns lite onödigt. Jag hade hellre sett att skivan innehållit fler än sex kompositioner.
Men duon har ändå gjort ett riktigt fint album som har gått på repeat i min stereo ett antal gånger. Melodierna ackompanjeras ofta av en monoton rytm och i det här fallet utgör det begränsade tonomfånget alls inget hinder utan låtarna är vackra och mycket lyssningsvärda.

 • Hang Massive skriver:

  Dearest Lira
  Thank you so much for this review.
  Hope you received our new CD and will in enjoy it equally if not even more.
  kind regards
  Hang Massive
  http://www.hangmusic.com

 • -->

  Annonser