! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Sista spellistan innan tar sommaren tar över

20 jun 2019

Liras spellista tar en paus över sommaren men lämnar in med en sista uppdatering – som råkade bli påfallande melankolisk! Baktanke eller inte, här är ett knappt dussin nya spår att avnjuta i hängmattan, på bussen till jobbet eller var ni nu befinner er…

Först ut duon Sousou & Mahers fina mash-up av den egna, nyskrivna låten Jele med sommarklassikern Uti vår hage.

Sen tar sig musikkollektivet Höstorkestern än midsommarnatten i en fin sak som gästas av favoritsångaren Johan Airijoki – som gjorde intryck på festivalen Sthlm Americana i lördags. Där en annan svensk artist fick något av ett genombrott: ja, David Ritschard, från vilken vi här hör öppningsspåret och programförklaringen till nysläppta albumet Brobrännaren.

Sedan tar sig Jakob Norgren Jazz Orchestra an megahitten Crazy innan vi hastar söderut till Kenya och en skiva som samlar nya artister från Nairobi. Här en av flera favoriter därifrån.

Göteborgsskildrare finns det många, och möjligen lite i orättvis skymundan verkar vissångerskan Christina Kjellsson som här utmanar Håkan och de andra med en sång vars frasering får mig att tänka på salig Olle Ljungström!

Sedan tillbaka till Afrika, nu till Mali och rapparen, producenten och multiinstrumentalisten Luka Guindo, innan Engmans Kapell bjuder in Sofia Karlsson och Per (Packet) Persson för en nyinspelning av deras egna Hälsingevind, och följs i hälarna av en annan slags country av Sturgill Simpson.

Country är väl på sätt och vis även Tinariwen, vars nya singel förebådar höstens album och Sverigebesök. Sist ut ännu mer melankoli när norska Eivind Austad Trio tar sig an David Bowies Space oddity.

Njut av sommaren så hörs vi i augusti igen!

-->

Annonser