! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Sara Parkman i nytt soloprojekt – premiär i dag

8 apr 2016

Alla som stött på Sara Parkman i något sammanhang, som ypperlig fiolspelman, i befriande provokativa duon Sara & Samantha, som rakryggad talesperson för progressivt tänkande i största allmänhet, vet att hon är högst gränslös till sinnet. Vilket vi förstås gillar.

Till hösten kommer ni att kunna läsa mycket mer om Sara Parkmans äventyr i septembernumret av Lira, men innan dess gör hon en avstickare i ännu ett nytt gränsland: där hon inte bara närmar sig utan helhjärtat tar sig an elektronisk musik i ett spännande soloprojekt på kreddiga indieskivbolaget Hybris, där hon beskrivs på detta träffande vis: ”Sara Parkmans musik är ett folkmusikaliskt lapptäcke av vördnad, tradition, granbarr och snus”.

Och vidare:
”Sara gör folkpop i en modern elektronisk sättning och E4 N är ett slags lockrop. Inspirerad av gammal vallmusik (alltså den gamla sättet att locka på kor, får och getter – kulning!) bygger hon en värld där fiol, birimbao och en massa synthar förmedlar känslan av “att åka norrut och hem, i en röd Volvo på dammiga skogsvägar. Att leva lajf”.”

I dag är det premiär för första singeln och tillhörande video av konstnären Edith Hammar – som ni kan se här nedan. Videon alltså, inte Edith.

PL

-->

Annonser