! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bild: Mats Lefvert

Nytt kliv i karriären för Sofia Karlsson

24 jun 2014

Hon är redan drottning av folkvise-Sverige och drar publik som ingen annan artist av liknande slag. Och efter en rad framgångsrika album, inte minst då den moderna klassikern Svarta ballader – tolkningarna av Dan Andersson – som sålde över svindlande 100 000 exemplar och gav henne en Grammis, så blev det i dag officiellt det som man så länge viskat om i branschen: Sofia Karlsson har skrivit kontrakt med storbolaget Universal och kommer där att släppa sin nästa skiva i oktober. I samma veva blir det en kortare höstturné med stopp på bland annat Södran i Stockholm, Palladium i Malmö och Idunteatern i Umeå.

Själv verkar Sofia vilja tona ner förväntningarna som följer på skivbolagsbytet. Så här skrev hon i ett Facebookinlägg dagen före midsommarafton: ”Jag har återigen inga radiohittar och är glad och förvånad att så många jobbar och tror på projektet. De vet ju förstås ännu inte att det tillkommer tvättbrädepålägg med ringklocka på alla låtar.”

Vi på Lira hoppas förstås på så mycket tvättbräda och ringklocka det bara går att få in på det ännu obetitlade albumet, och lovar att bjuda på en redig pratstund med Sofia i nästa nummer!

PL

  • Göran Hallqvist skriver:

    Det var värst!!! Undrar när Universal eller Fia ska ringa mig???

  • -->

    Annonser