! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ny bokserie om klassiska album – få din egen favorit

21 nov 2016

I september lanserade Lindelöws bokförlag den eminenta bokserien 33 1/3 – där varje liten inbunden kvadratisk volym (17 x 17 cm, ca 150 sidor) går på djupet med ett utvalt klassiskt musikalbum.

Först ut var en bok om Patti Smiths livsviktiga debut Horses, där den amerikanske författaren Philip Shaw inte bara skriver om musiken på skivan utan även om Smiths liv och allt som ledde fram till denna milstolpe.

Volym två tar sig an Neil Youngs lika ikoniska inspelning Harvest från 1972 och alldeles i dagarna kommer seriens tredje bok ut, som lyckosamt påpassligt handlar om Bob Dylan och den skiva som många menar är hans bästa: Highway 61 revisited. Skribent här är amerikanen Mark Polizotti i översättning av Dylankännaren Stig Hansén.

I januari fortsätter serien och byter då kontinent till Europa och djupdyker i David Bowies banbrytande Berlin-album Low.

Och vet ni? Vi har ett exemplar vardera att lotta ut av de första tre böckerna – för att vara med i tävlingen vill vi veta vilken skiva just du skulle vilja läsa en hel bok om! Vi drar vinnarna den 6 december! Mejla svaret, och vilken av böckerna du hoppas vinna, till tavling@lira.se.
OBS: GÄLLER ENDAST LIRAPRENUMERANTER!

Ännu inte prenumerant? Teckna en prenumeration nu och få valfri av dessa böcker hem i brevlådan som bonus! Mejla kampanj@lira.se direkt eller kolla in vår julkampanj där vi också har andra erbjudanden.

Ett år med Lira (5 nr) kostar 395 kr inkl moms. Med varje nummer medföljer vår egen samlings-cd Lira Lyssna. Erbjudandet gäller endast inom Sverige.

Annonser