Redaktionsbloggen

Souad Massi kommer till Moriskan i Malmö. Bild: Yann Orhan

Mycket folk när Malmös scener kraftsamlar

16 okt 2023

Jo, mycket Stockholm och jazz nu ett tag men hallå – i Malmö händer det helt andra saker den här veckan!

Den sedan något år omdöpta och uppgraderade Malmö Folk Festival har redan smygstartat i form av Barnens folkfestival på bibliotek runt om i stan – första dagarna med duon Emilia och Nadin (Amper respektive Al Khalidi) och senare med duon Alaá och Dan (Rashid respektive Knagg – ja, vår omslagspojke!) med varsitt program.

På torsdag drar så festivalen igång på allvar i dagarna fyra och det är med en lång rad höjdpunkter att se fram emot. Bara torsdagen bjuder på en spektakulär krock när självaste Angélique Kidjo backas upp av Malmösymfonikerna på Malmö Live exakt samtidigt som Souad Massi kliver upp på Moriska Paviljongens scen OCH samtidigt som hajpade trion Hialøsa spelar på Victoriateatern OCH samtidigt som Palladium bjuder på programmet Kvinnfolke med Ulrika Bodén, Emma Ahlberg Ek och Nordiska Kammerensemblen.

Och då har redan Ebo Krdum spelat – i foajén till Malmö Live.

Nästan så intensivt fortsätter det sedan även fredag, lördag och söndag, med akter som Tarabband, Dobranotch, Kystnært (Floating Sofa Quartet + Guro Kvifte Nesheim), Avishai Cohen Trio, Süperstar Orkestar och Orientexpressen.

För den kvällspigga och festsugna rekommenderas lördagkvällens Folkklubb, på Malmö Lives Kuben, med på scen svensk-finsk-brittiska Ville & Tommie, trion och finska Päivi Hirvonen med trio. Lär bli tungt värre!

Hela programmet finns här.

Patrik Lindgren

OBS: Så här i höstfestivaltider kan du passa på att teckna en helårsprenumeration av Lira till extra förmånligt pris – ange kampanjkoden ”SJF” när du beställer ”1 år, 4 nr” i formuläret här så får du 50 % rabatt!


Fler recensioner

Annonser