Redaktionsbloggen

Mindre tekniskt fel på senaste Lira Lyssna

Hej Liravänner!

Tyvärr har det smugit sig in ett fel på en viss del av upplagan av den cd-skiva som följer med senaste numret av Lira, #4 2015. Ett rent tillverkningsfel på fabriken som uppskattningsvis drabbat 30 procent av skivorna.

Effekten på de berörda skivorna är att musiken börjar hacka mot slutet av det sista spåret på skivan, cirka åtta minuter in på låten Pathfinding med Jakob Norgren Jazz Orchestra featuring Jonas Kullhammar. Exakt hur felet yttrar sig beror på cd-spelaren man använder.

Vi är förstås ledsna för detta men kan i praktiken inte göra särskilt mycket åt saken så här i efterhand. Att skicka ut nya skivor skulle kosta orimligt mycket, i synnerhet i relation till problemet som trots allt är begränsat till skivans sista minut.

Den som lyssnar på musik genom ett digitalt bibliotek verkar också kunna komma runt detta problem genom att spara ner skivan på datorn i form av komprimerade filer.

Vi ber särskilt Jakob Norgren och hans band om ursäkt för att de hade oturen att utsättas för detta, och de läsare som vill höra alla nio minuter av deras låt ombeds höra av sig till redaktionen@lira.se så hittar vi på en lösning!

Allt gott,

Lira-redaktionen

PS: För att göra det så enkelt som möjligt att tillägna sig nämnda låt så lägger vi ut den här för direktlyssning via Spotify:

-->

Fler recensioner

Annonser