! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Liras höstnummer är här!

13 sep 2019

Ganska exakt 25 år efter att det allra första numret av Lira gavs ut 1994 kommer nu ett matigt höstnummer 2019 sprängfullt av musikalisk laddning inför säsongen.

Huvudnumret är en hela tjugo sidor lång och vågar vi säga alldeles unik essä som tar sig an Joni Mitchells egenartade skaparvärld. Med högst konkret utgångspunkt i de enskilda sångerna på hennes debutalbum från 1968 vecklar skribenten Olle Niklasson ut alla upptänkliga aspekter av den musik som senare skulle komma.

Den som har vägarna förbi Göteborg den 25 september är hjärtligt välkommen till vårt evenemang på Bengans Fik, där vi bjuder på en livepresentation av artikeln, med fokus på musiken förstås.

En annan djupdykning i höstnumret är i den finska folkmusikvärlden, en scen som formligen sprakar av kreativitet och framåtanda just nu. Hur kommer det sig? Och vilka artister ska man ha koll på? Finn svaren i vårt reportage!

Vi spanar också kring fenomenet att kvinnor tar allt större plats på den svenska bluesscenen, pratar med Sverige-aktuella Oum från Marocko, kollar läget med skivsläppande artister som Sofia Karlsson, mångsysslaren Olle Linder och finske jazzpianisten Aki Rissanen, pratar Dylan med Isabella Lundgren och … jo, missa verkligen inte Magnus Östnäs jättefina porträtt av Stefan Sundström, som i höst tar en paus från växthus och mylla för att åka på en lång predikotur genom landet.

Du beställer Lira #3 2019 här, eller ännu bättre – slå till på en prenumeration för ett helt år, så får du fyra generöst fyllda utgåvor av Lira direkt i brevlådan på utgivningsdagen och dessutom tillgång till vår nylanserade digitala edition med sökbart arkiv!

Patrik Lindgren, redaktör

PS: Jodå, självklart följer vår egen samlings-cd Lira Lyssna med varje nummer!

Annonser