! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Så här såg det ut på Korrö för några år sen när Lira hade en satellitredaktion på plats.

Korrö blir en ”satellitfestival”

1 apr 2021

Det finns stämmor och det finns festivaler. Korrö hör till de årliga folkmusikfester som är mer av det senare än det förra och lockar stora mängder besökare från när och fjärran till den lilla spelplatsen mitt i Småland.

Men som alla andra har Korröfestivalen i år tvingats tänka om och tänka nytt. ”Som vanligt – i bemärkelsen livligt, intimt, stort, händelserikt festivalområde med oändligt många möten – kommer det tyvärr inte att bli 2021. Folkmusik är viktigt, folkhälsa är viktigare.”, skriver de i ett pressmeddelande.

Lösningen är av det påhittigare slaget, i form av vad de kallar en satellitfestival. På fjorton olika platser runt om Korrö ska det erbjudas livekonserter, på plats. Till så många som möjligt under säkra förhållanden.

– Vi vet att våra besökare helst av allt vill ha liveupplevelser. Så vi gör vårt yttersta för att kunna erbjuda det, säger Anders Smedenmark, producent för Korröfestivalen.

Exakta platser, lokaler och scener liksom program kommer att meddelas senare, och allt påverkas förstås av vilka restriktioner som i slutändan kommer att gälla. Runt midsommarhelgen räknar de med att kunna ge fasta besked och även släppa biljetter till evenemanget som ska hållas 20-25 juli.

Patrik Lindgren

Annonser