Redaktionsbloggen

Känslosamt, dramatiskt och strålande skickligt med Sirocco

SIROCCO
Terrassen, lördag, Stockholm Folk Festival

Melankoli som spänner över tusen år och flera språk är vad kvartetten Sirocco fokuserar på. Alltifrån en urgammal kärlekssång från Al-Andalus till ballader skrivna i USA på 1900-talet står på repertoaren, framförda på arabiska eller de judiska språken ladino, hebreiska och jiddisch. Sångerskan Sofia Berg-Böhm hanterar de skiftande språken ypperligt, och sättningen som dessutom innehåller  flamencogitarr, cello och allehanda slagverk passar utmärkt för de varierande stilar som gruppen tar sig an.

Medeltida sefardiska sånger och en hårdsvängande irakisk danslåt ingår också på programmet, som tas så oerhört väl emot av publiken i det fullsatta tältet på slottsterassen att gruppen efter nästan varje låt hyschar åt den för att applåderna till slut ska upphöra så att nästa låt kan komma igång. Bifallet är högst befogat, bandet är strålande skickligt och ger musiken en djupt känslosam och dramatisk dräkt, och de bjuder lyssnarna på en hänförande upplevelse.

Rasmus Klockljung

  • Jag håller helt med. Det var en underbar, fantastisk och spännande konsert! Inte tråkigt en enda sekund! Mer sådana konserter!!!

  • -->

    Fler recensioner

    Annonser