Redaktionsbloggen

Ibland blir det fel …

12 jun 2015

Några smärre fel har vi hittat alternativt upplysts om i de senaste utgåvorna av Lira och Lira Festival. Och så är det, på över hundra redaktionella sidor (och 702 festivaler) – och hur mycket vi än korrläser och dubbelkollar – så slinker det nästan alltid igenom några mer eller mindre knasiga fel.

Så, här är de:

Folkungarstämman den 8 augusti äger rum i Stenegården, Järvsö, och ingen annanstans. Det står tyvärr något helt annat i Festivalguidens kalendarium. Det är för övrigt ett synnerligen trevligt arrangemang där man i år på kvällskvisten kan avnjuta konserter av tvenne storheter: Draupner och så duon Lena Jonsson & Brittany Haas.

Recensionen av Esko Järvelä Epic Male Bands album Rye groove har bildsatts med fel skivomslag – det som syns i tryck är bandets förra, självbetitlade album. På webben har vi ändrat till det rätta, det som även syns här ovan!

Mer på detaljnivå har det också smugit sig in ett räknefel i recensionen av Päkkos Gustaf & Ellika Frisells album Evening at Pekkosgården 1988. Det står att det är ”nästan tjugo år sedan” den spelades in, vilket är att glömma ett decennium. Vi skickar skribenten på sommarkurs i ofalsk matematik och publicerar en korrigerad version här!

Den som upptäckt fler fel får gärna höra av sig!

/Redaktionen

PS: Och nej, Django Reinhardt var förstås INTE amerikan utan fransman om än född i Belgien.


Fler recensioner

Annonser