! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Trio Rop (Elin Buxfeldt, Sofia Källman och Petra Hessel) sänder live från Folkmusikkafét på fredag.

Folkmusikkaféet strömmar vårprogrammet

24 feb 2021

Huruvida föreningen alls kommer att kunna hålla till på Allégården i Göteborg under våren är oklart, men bestämt är att det redan spikade vårprogrammet kommer att hållas som planerat – i liveströmmad form om inget drastiskt positivt skulle ske med pandemiläget.

Först ut nu på fredag är vokalgruppen Trio Rop som vi skrivit om en del i Lira redan och som för närvarande jobbar för fullt med sitt debutalbum. Arrangören beskriver dem väl: ”Med kraft och lekfullhet, viskningar och rop skapar de tillsammans ett unikt ljudlandskap med täta klanger där berättandet får stå i centrum.”

Sedan rullar det på i ett påfallande starkt startfält. Den 5 mars kommer nybildade Grit Quartet som utgörs av består av Guro Kvifte Nesheim, Anna Larsson, Jonathan Larsson och Oskar Reuter.

Den 12 mars testas konceptet ”Digital stordanskväll” med spelmännen Nina Pérez och Rickard Åström. 19 mars blir en tidigare uppskjuten konsert med Anna & Ale Möller av, följd den 26 mars av nyssnämnda Guro Kvifte Nesheim som återvänder, nu med sitt GKN5.

Senare i vår väntar även strängduon Anna Karlsson och Anna Rubinsztein samt Maine Coon Trio.

Konserterna strömmas från Folkmusikkaféets Facebooksida.

Läs mer om strömmade konserter från landets livescener här.

Annonser