! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Fäboland på tv

19 okt 2016

Tv-programmet Go’kväll gästades på tisdagskvällen av folkmusikerna Sara Parkman och Samantha Ohlanders, aktuella med publiksuccén Fäboland. Föreställningen är ett slags folkmusikkabaret som kallats en ”Thelma och Louise i allmogestil” och hade premiär i Järvsö 27 september. Den är ute på turné via Riksteatern, och når på torsdag-söndag orterna Ytterjärna, Tobo och Västerfärnebo. Nästa vecka väntar Leksand och Hofors.

Sara Parkman är även högaktuell med färska soloalbumet Sara Parkmans skog på indieetiketten Hybris. En tjusig vinyl-lp som firades i måndags med en bejublad releasespelning på Studion i Kulturhuset i Stockholm. Konserten gästades av Iiris Viljanen (ex-Vasas Flora och Fauna) och Adele Kosman.

Sara Parkman pryder även omslaget på senaste numret av Lira och är verksam som musiker, journalist och aktivist. Hon har arbetat med artister som Silvana Imam och Seinabo Sey. I februari släpper Sara Parkman och Samantha Ohlanders albumet Matriakerna, ihop med gäster som Ellika Frisell och Lena Willemark. Spana in de båda folkmusikförkämparna på SVT Play mellan 01.27 och 11.45.

Ikväll onsdag gör Sara Parkman ytterligare en releasespelning på Oceanen i Göteborg. Holy Now spelar också, och de firar sin debut-ep Sorry I messed up som släppts på Lazy Octopus/Luxury.

Timo Kangas

Annonser