Redaktionsbloggen

Duon bakom Stockholm Folk Festival prisas för live-arbete

30 jul 2015

Tomas Ledin och Hilda Sandgren, den senare bakom bokning- och produktionsbolaget MTA, tilldelas Live At Hearts och branschtidningen SIMBA:s pris Musikörat – för deras hängivna arbete med att etablera festivalen Stockholm Folk Festival som äger rum för fjärde gången nästa helg vid Hesselby Slott.

Juryns motivering lyder: ”Med genuin passion och kärlek till musiken har Stockholm Folk Festival på Hesselby Slott lyckats etablera en oerhört vital och levande folkmusikfestival med betoning på folkfest. Genom att arbeta med en gränslöst multikulturell palett har man lyckats göra festivalen till en färgstarkt blomstrande hyllning till den sanna folkmusiken – musik för all världens folk. Med en jämställd festivalscen bidrar man dessutom till de vindar av positiv förändring som just nu blåser nytt liv i det svenska musiklivet. Musikörat 2015 tilldelas Stockholm Folk Festival.”

Hilda Sandgren och Tomas Ledin har lämnat denna gemensamma kommentar: ”Vi är mycket stolta över att ha tilldelats Musikörat. I år är det fjärde året för festivalen, och vi fortsätter att bygga upp en folk- och världsmusikfestival på Hesselby Slott. Vårt mål är att skapa en oas av mångfald, interaktion och jämlikhet. Vi är också mycket glada över att vi i år har en jämlik könsfördelning 50/50 över våra bokade akter. Vi känner oss uppmuntrade och glada över att vi genom detta pris synliggörs och uppmärksammas för vårt arbete med festivalen”.

Priset Musikörat instiftades i fjol och gick första gången till Jill Johnson för hennes arbete med att lyfta fram countrygenren i Sverige.

Text: Patrik Lindgren
Foto: Peter Ahlbom

  • Marita Nilsson skriver:

    Det är de värda. Trevlig festival för alla :-)

  • Ett stort grattis till det fina priset. Du är verkligen värd det.

  • -->

    Fler recensioner

    Annonser