Redaktionsbloggen

Varmhjärtad premiär för ny festival på Österlen

22 jul 2022

Sing a song fighter festival
Garageprojektet, Hammenhög
21-23 juli

Igår kväll hölls premiärkvällen för nya Sing a song fighter festival på supercharmiga Garaget i Hammenhög mitt på Österlen. Tre dagar med musik lika brokig som överraskande och med som röd tråd ett stort och varmt hjärta.

Öppningsdagen bjöd på ett starkt och omväxlande program med i tur och ordning singer-songwritern Carl Johan Lundgren, instrumentalkvartetten Gårdon, världstrubaduren Jens Lekman med stråktrio och så sist ut mustigt svängande Lira-favoriterna Brigaden.

Mest folk och fokus drog som kanske förväntat Jens Lekman (bilden ovan) som charmade publiken med avväpnande mellansnack och sina finurliga sånger, några solo på sång och gitarr men oftast förstärkt av en trio på fiol, viola och cello. Nyskrivna låtar (som den underfundiga Gothenburg, Nebraska) varvades med ett pärlband av gamla favoriter som Black cab och The opposite of hallelujah.

Bakom det hela står alltså skivbolaget med mera Sing a song fighter och dess eldsjäl Karl Jonas Winqvist som fick en välförtjänt kärleksförklaring från scen av musikentusiasten Jens Lekman. Fredag och lördag väntar artister som Vasas Flora och Fauna, Skator och Nils Berg Cinemascope.

En högst lyckad premiär som vi får hoppas blir ett återkommande sommarinslag.

Text & bilder: Patrik Lindgren

Gårdon bjöd på suggestiva instrumentala utflykter.
Brigaden från Malmö var sist ut med material från nysläppta albumet Tjocka stenen.
Jens Lekman med stråktrio väntar på att få inta scenen.


Fler recensioner

Annonser