Redaktionsbloggen

Gänget samlat i samband med jamkväll på klubben. Bild: Tommy Jonzon

Utmärkelsen Årets jazzklubb till Eskilstuna

8 maj 2023

Riksförbundet Svensk Jazz har utsett Eskilstuna Jazzklubb till Årets Jazzklubb 2023. Utmärkelsen tilldelas i år ”en jazzklubb som efter sina förutsättningar skapat fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar” och motiveringen lyder i sin helhet:

Eskilstuna Jazzklubb blandar friskt i utbud och genrer, med en ständig grund bland de unga som man medvetet satsar på. Basen i klubbens jamkvällar är alltid professionella musiker som inspirerar och lockar unga musiker från regionens många olika musikutbildningar – från Örebro till Stockholm. Under den pandemi som drabbade många arrangörer hårt har just fokus på unga ändå kunnat fortgå parallellt med presentationen av mer etablerade artister.

– Eskilstuna Jazzklubb gläds mycket åt den fina utmärkelsen som uppmärksammar vår stora och varierade konsertverksamhet, vår förmåga att samarbeta med andra aktörer för att kunna presentera ett ännu större konsertutbud och inte minst vår i det närmaste unika ungdomsverksamhet, som man särskilt har betonat i motiveringen till utmärkelsen. Vi lovar att förvalta förtroendet på bästa sätt även framöver, säger Sten Elmgart, ordförande för Eskilstuna Jazzklubb. 

I helgen samlas för övrigt jazz-Sverige i Gävle för den årliga Jazzfesten, med föreläsningar, möten, mingel, showcasekonserter inom ramen för Nordic Jazz Comets och förstås lördagskvällens galakonsert på Gävle Konserthus med artister som Lena Swanberg, Daniel Bingert, Vidya och Bengan Janson.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser