! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ung blues med proffsig tyngd

Ida Bang & The Blue Tears
Kulturcentrum Ebeneser, Luleå, 4 nov 2017

Det känns extra roligt att lyssna på ett ungt bluesgäng i en genre där det annars ges plats för ganska mycket snubbar och gubbar. Ida Bang & The Blue Tears är ett fantastiskt bra liveband. Tajta som band och duktiga musiker var och en för sig. Det kan man höra i de många solon som är inslag i deras spelning på Kulturcentrum Ebeneser.

Ida Bang imponerar som bluessångerska. Hon har en säker stämma med den rätta blueskänslan. Bonnie Raitt är en av hennes inspirationskällor. Konserten bjuder delvis egna låtar från deras första fullängdsalbum. Och så en del örhängen av till exempel Ray Charles, Freddie King och Koko Taylor. Helheten kan sägas vara lite soul, lite rhythm’n’blues, lite rockabilly och gospel. Men framför allt har de sitt eget personliga sound som räcker långt.

Ida Bang är för övrigt även en av deltagarna i projektet Ladies got the blues, en hyllningskonsert som lyfter fram kvinnliga bluesartister i historien. Lisa Lystam är en annan av de medverkande i det projektet och de har haft bland andra Louise Hoffsten som gästartist.

Ida Bang & The Blue Tears lärde känna varandra på en musikutbildning och började spela ihop 2013. De har släppt en ep och i maj 2016 kom deras första fullängdsalbum. Som liveband är de en fröjd att se och höra. De här musikerna har verkligen en proffsig tyngd, förutom spelglädje. En klockren bokning av bluesföreningen Svartöns Blues.

TEXT: Susanne Holmberg
BILD: Thomas Hjert

Annonser