! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

We Float spelar på Malmö Jazzmanifest på lördag.

Två dagars jazzfest i Malmö i helgen

17 okt 2019

Parallellt med Stockholms pågående jazzyra i dagarna tio är det i helgen dags för en pigg liten sydlig uppstickare i form av Malmö Jazzmanifest som för andra året i rad, 18-19 oktober, lyfter fram det bästa inom jazz och improvisationsmusik från den så vitala Öresundsregionen.

Liksom premiäråret är Inkonst huvudscen, men i är blir det även klubbigt efterhäng på Tap Room – där Elena ”Jazz Är Farligt” Wolay spinner skivor som den spindel i nätet hon är.

Det hela startar redan fredag eftermiddag med en ljudinstallation för de allra allra minsta (0-2 år!), av medlemmar ur Anna Högberg Attack – som senare på kvällen är sist ut bland banden på scen, då för mer fullvuxna åhörare.

Innan dess spelar även Köpenhamnsduon Squid Police, med Lotte Anker och Jakob Riis, och debutskivaktuella kvartetten Fogelboo.

Lördagen bjussar på trion Cenlistho, vars medlemmar anas i namnet: Cennet Jönsson, Lisbeth Diers och Thommy Andersson, följda av We Float tillfälligt förstärkta av gitarristen Samuel Hällkvist. Och så sist ut något riktigt spännande: den nya konstellationen Arrago!, där ”varken publik, arrangör eller artisterna själva vet vad som väntar”. Ingen av de fem som ska sammanstråla (däribland Brita Björs och Felisia Westberg) känner varandra sedan tidigare, och arrangörerna kan bara gissa: ”… att det bjuds på jazz, klassiskt, folkmusik, pop, visa, impro, elektro, poesi, mystik, konst, humor i en salig röra.”

Patrik Lindgren

https://www.facebook.com/malmojazzmanifest/

Annonser