! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Tunga nyheter från Sveriges två stora jazzfester

9 apr 2014

Kanske var det en tillfällighet men det såg onekligen ut som en tanke när Sveriges två tyngsta jazzfestivaler gick ut i princip samtidigt med varsin nyhetsbulletin på onsdagen. Stockholm Jazz Festival, som ju sedan några år är en oktoberfest, avslöjade att man i år utökar till hela tio dagar och droppade årets blytunga affischnamn: veteranen Wayne Shorter med bakgrund hos Art Blakey och Miles Davis och i Weather Report.

Charles Lloyd in action.

Femårsjubilerande utmanaren Ystad Jazz Festival å sin sida gav oss hela det färdiga programmet för sina dagar i månadsskiftet juli/augusti – ett imponerande sådant med stora namn som årets hedersgäst Charles Lloyd (som kommer med sin New Quartet) och andra stjärnor som Joshua Redman, John Scofield och Abdullah Ibrahim. Bland de svenska namn som spelar märks Bengt-Arne Wallin, Georg Riedel och Miriam Aïda. Och den i senaste Lira hyllade debutanten Fanny Gunnarsson.

Biljetterna till Ystad släpps i morgon på www.ystadjazz.se där även programmet finns i sin helhet. Stockholm Jazz återkommer senare med övriga bokade artister.

Annonser