! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Trion Triakel har hängt ihop sedan 1995 och består av Emma Härdelin (sång och fiol), Kjell-Erik Eriksson (fiol) och Janne Strömstedt (tramporgel). Bild: David Nyström/Stagemedia

Triakel firar 25 år med unik serie liveströmmade konserter

8 sep 2020

Den jämtländska folkmusiktrion Triakel – som utsågs till årets grupp på Folk & Världsmusikgalan i våras – firar 25 år i år, vilket skulle ha firats med flitigt turnerande både hemmavid och i Tyskland.

Nu blev det förstås inte så, de flesta konserterna har ställts in eller skjutits upp, men trions motdrag för 2021 kommer nu: en serie liveströmmade jubileumskonserter där varje enskild spelning vigs åt en av gruppens tidigare utgivna album som spelas från början till slut.

På premiärkonserten nu på lördag 12 september är det debuten Triakel från 1998 som kommer att framföras. Triakel är gruppens hittills mest säljande skiva och hamnade 2018 på en hedrande 18:e plats på Liras famösa lista över tiderna 100 viktigaste svenska folkmusikskivor.

Konserterna görs utomhus (vid gott väder) men utan publik och tittarna kommer att bjudas in att ställa frågor och önska extranummer …

Biljetter bokas på triakel.streamify.io där konserten också sänds.

Patrik Lindgren

Annonser