Redaktionsbloggen

Kärnfamiljen är ett banden på Toppkonsts minifestival på lördag.

Toppkonst släpper loss på matig minifestival

21 okt 2021

I senaste numret av Lira skriver vi om musikerdrivna skivbolag, en långvarig trend som varit och är exceptionellt stark i Sverige där etiketter som Hoob, Kakafon, Moserobie, Pacaya och Havtorn blivit tongivande och drivande för de genrer de verkar i.

Förutom dessa mer etablerade skivbolag finns förstås många många fler och nya tillkommer hela tiden. Det senaste årets piggaste tillskott är Toppkonst Records, som under senaste halvåret formligen har öst ur sig ny musik.

Bakom Toppkonst finner vi vännerna och musikerkollegorna Alfred Lorinius, Carl Svensson och John Holmström och nu på lördag den 23 oktober är det äntligen dags för dem att presentera sig och några av banden de ger ut på en helkväll på Fyrens Ölkafé i Göteborg.

Hela fyra konserter blir det under kvällen. Ett av dem är nybildade kvartetten Rotas som just släppt debutsingeln Red John och utlovar ekon av John Coltrane. Nybildad men ack så välmeriterad är också kvartetten Kärnfamiljen dubbelfrontad av tenorsaxofonisterna Lisen Rylander Löve och Signe Dahlgreen.

Sextetten Stormfågel har några år (och två album) på nacken men soundet är högst nu – kolla in deras aktuella album The picture. Inleder kvällen gör dock skivbolagsbossarna själva i form av Toppkonst Orchestra förstärkta av slagverkaren Ebba Westerberg.

Länk till eventet på Facebook.

PL

Annonser