! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Till slut skiner Sarah Klang som den diamant hon är

23 mar 2018

Sarah Klang

Fasching, Stockholm 22 mars 2018

Hon gör en storslagen entré, sångfyndet från Stigberget som slog igenom som en supernova i tv-programmet På spåret; ett fullsatt Fasching släcks ned och till Beach Boys God only knows kliver Sarah Klang och hennes svartklädda åttamannaband på och öppnar med Milky way – introt för autoharpa och 80-talssynt.

Med en laddad publik som kan den 25-åriga debutantens låtar och med ett band som spelar massivt är det krattat för succé. En naturtillgång som Sarah Klang ska styra och bandet följa, nu blir det lite av tvärtom fram till singeln Sleep och då är vi sex låtar in i den timmeslånga konserten.

Efter ett skönt mellansnack om Facebook-gubbs som dök fram i hennes flöde efter På spåret-programmet och om hennes chock över att det kommit så mycket folk för att lyssna på henne här i Stockholm sätter hon och bandet en känslig version av Strangers innan konserten avslutas med en fantastisk Lover där Sarah Klangs röst tar över etablissemanget och håller det i sin hand. Först då skiner Klang som den diamant hon är.

”Oh what a day. Started so good but then I saw your face. You were mine. I was yours. We were frozen in time.”

En sådan majestätisk kärlekssång om brusten kärlek har inte gjorts sedan Weeping Willows Broken promised land. Vilken duett man kan drömma om framöver: Klang – Carlson? Och sångaren och låtskrivaren Sarah Klang är ju bara i början av sin resa.

Magnus Östnäs

Annonser