Redaktionsbloggen

Tibble Transsibiriska, Sara Parkman och Louisa Lyne till Folk & Världsmusikgalan

29 jan 2020

Som bekant återkommer nu Folk & Världsmusikgalan efter ett års paus, och den 14 mars är det äntligen dags på Musikaliska i Stockholm. Biljetterna har redan släppts och i dag avslöjades vilka artister som kommer att framträda på galan.

Det blir en brokig kväll, precis som det ska vara, med både brett etablerade akter som Sara Parkman, Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelle och Tibble Transsibiriska och mer uppkomlingsnamn som spelmannen Stina Brandin från Boda och Isaac Ahmadi med rötter i södra Iran.

Emma & Ellika är måhända relativt ny som konstellation, men består av Emma Reid och veteranen Ellika Frisell. Och bakom den något kryptiska rubriken 101 hattar att sparka ner innan jag dör finner vi en gränsöverskridande föreställning där musikern Anders Löfberg möter den norska koreografen och dansaren Silje Onstad Hålien.

Årets konferencierer är far och dotter-duon Ale och Anna Möller, som förutom att leda tillställningen även kommer att spela tillsammans, något de gjort en hel del på senare tid.
– Ale var konferencier på den allra första folk- och världsmusikgalan på just Nybrokajen i Stockholm – nu är han tillbaka i sällskap av Anna, kanske redo att ta över stafettpinnen, säger Peter Bothén, producent för galan.

Veckan som leder fram till galan kommer att vara fylld av konserter, seminarier och annat, mycket av det på Stallet som passar på att fira 20 år. Ett av många jubileum som kommer att prägla galan.
– Det blir många jubileum! Tionde året för galan, folkdansringen fyller hundra, Stallet fyller tjugo, Kulturens bildningsförbund fyller tio. Det kommer att vara jubileumsfirande hela veckan innan galan, med ett extra fett program i form av seminarier, konserter, workshops och nätverksträffar, säger Thuva Härdelin, projektledare för Folk & Världsmusikgalan 2020.

Vilka som nominerats till de olika priserna som delas ut under galakvällen avslöjas den 5 februari.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser