! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Svenska folkmusiker går samman i hyllning till Ransäter

4 jun 2020

Det har viskats några dagar om ett svar på danskarnas virtuella megastorband, där 129 folkmusiker synkades i en gemensam tagning av en polka.

Och igår kom det, när Karl-Johan Ankarblom la ut en galet snyggt sammansatt video med 37 av landets främsta folkmusiker spelande Pellikvalsen efter C-J Björklund. Filmen är en hyllning till Ranssätersstämman som skulle ha hållits nästa helg, och spelklippen varvas med bilder från tidigare års stämmor.

Filmen lades ut med följande meddelande:

”Om allt varit som vanligt hade vi varit många som just nu suttit och var helt fantastiskt peppade inför helgens 50-årsjubilerande Ransäterstämma… Så icke detta år… Så… hur bearbeta detta? Jo :) – vi har samlat ihop några på gränsen till kriminellt spelsugna kompisar och satt ihop en liten hyllning till vår älskade start på folkmusiksommaren – och vill samtidigt hälsa att Vi Ses Nästa Ransäterstämma!
När du lyssnar: skänk en tanke till Hembygdsgården i Ransäter – vars huvudsakliga inkomst kommer ifrån stämmorna – och bidra gärna via Swish eller Paypal.
Från oss alla, till er alla: Mycket nöje! VI SES NÄSTA GÅNG!”

Swish: 123 451 22 08
Paypal: https://paypal.me/pools/c/8ppq6v7mPv

Annonser