! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Svensk Jazz startar krisfond för drabbade musiker

16 mar 2020

Riksförbundet Svensk Jazz meddelade under kvällen att de tillsammans med några andra organisationer (Föreningen Sveriges Jazzmusiker, Faschings vänner och Musik i Lerum) lagt en grundplåt till en krisfond för jazzmusiker som drabbats av inställda spelningar.

Nu går de ut med en uppmaning till alla som kan – privatpersoner, institutioner, organisationer, klubbar och företag – att hjälpa till i detta svåra läge.

En utsedd kommitté kommer löpande att besluta om beviljade stöd, och hågade musiker kan redan nu ansöka om detta krisstöd via ett webbformulär (länk här). De skriver att nivån på beviljade stöd kommer att styras av ”storlek på insamlade medel, vad din förlust uppgår till och hur din ekonomiska situation ser ut”.

Och så en realistisk påpekan att stödet kanske främst kommer att bli symboliskt, och förstås ska gå till dem vars situation är mest akut.

Den som vill bidra till stödfonden kan sätta in en slant på Svensk Jazz bankgiro 701-9854 eller swisha till 123 643 49 89. Märk betalningen ”Krisstöd”.

Här finns också mer info.

Patrik Lindgren

Annonser