! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Hekla Stålstrenga, Gérald Toto, Omer Avital och Långbacka/Bådagård är alla med på Liras spellista.

Succé för Liras spellista – nu uppdaterad med 18 sprillans nya låtar

12 okt 2018

Responsen var stor och uppskattande när vi i söndags lanserade vår nya spellista på Spotify. Planen är att uppdatera den varje fredag, så nu kör vi: 19 nya låtar har lagts till de 33 tidigare, och var har vi för nytt att bjuda på då?

Jo, till exempel ett spår från Bridget Marsden & Leif Ottossons uppföljare Sea of trees som släpps officiellt i dag (efter vår gemensamma releasehelg i Stockholm). En klassisk afrobeatrökare av Vaudou Game. En lyriskt mångbottnad jazzexplosion från husfavoriten Omer Avital. Och så den smått sublima Away alike med franske Gérald Toto, kanske mest bekant från trion Toto Bona Lokua.

Även ett par protestsånger av högst olika slag: den ena ett dagsaktuellt upprop och inlägg i den amerikanska politiken signerad Willie Nelson (Vote ’em out), den andra med norska folkmusikbandet Hekla Stålstrenga, vars sångerska Ragnhild Furebottens make fått diagnosen MS – vilket fått bandet att engagera sig på olika vis, bland genom en ”stamcellsfestival” i Tromsø i vintras, och nu kampsången Fuck MS.

Håll tillgodo, ha en fin helg och dela med er där ute!

Patrik Lindgren

Annonser