! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Stockholm Jazz Festival är i gång

15 okt 2013

Årets upplaga av Stockholm Jazz Festival är igång – det är andra året sedan de gav upp Skeppsholmen för den vädermässigt stabilare miljön inomhus runt om på en lång rad olika ställen i huvudstaden, från Plugged Records till Konserthuset via Fasching och Glenn Miller förstås. Årets program är imponerande brett och djupt och i spetsen blytungt med namn som Carla Bley, Dianne Reeves, Kenny Garrett, Cassandra Wilson och Sverigevännen Avishai Cohen.

Lite extra lockar, högst exempelvis i ett nästan onödigt digert utbud, onsdagkvällens dubbelkonsert på Fasching med först superlöftet Anna Högbergs nya grupp Attack! och sen den mer luttrade Kenny Garrett och hans Quintet. På fredag kommer undertecknad inte att missa veteranerna Roland Keijser och Raymond Strid i tätt samspel på Plugged Records, detta strax innan nämnde Cohen sätter igång på Konserthuset uppbackad av stråkkvartett.

Men redan i kväll är det ju närmast ett måste att slinka in på den i P2 direktsända Jazzkattengalan på Fasching – där det inte bara delas ut priser till Sveriges främsta jazzmusiker i olika kategorier, utan även blir gig med några av  de senaste årens pristagare: Nina de Heney, Isabel Sörling Farvel och Seval. Dessutom bjuds vi på ett uruppförande av ett vad det verkar spännande beställningsverk av Klabbe Hörngren med nykomponerad grupp.

Under fredag- och lördagkvällarna på Konserthuset finns dessutom delar av Liraredaktionen på plats – ta tillfället i akt att säga hej och varför inte teckna en prenumeration på Sveriges bästa musiktidskrift? Vi lovar fina prova på-erbjudanden!

PL

Här är hela programmet för Stockholm Jazz Festival.

Annonser