! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bilder från repetitionerna, från vänster och medurs: Merit Hemmingson, Emma Härdelin och Jens Comén, Ellen Sundberg, Kjell-Erik Eriksson. Foto: Björn Höglund.

Starkt uppbåd på jämtländsk julturné

28 nov 2018

En av årets starkaste julturnéer ser ut att bli den som kallas Absolut Jämtland – I väntan på sjulsmäss, som kommer att beta av Jämtlands alla kommuner under perioden 29 november – 9 december.

Tanken är att det ska bli en årlig tradition, och premiärårets ensemble går sannerligen inte av för hackor, eller vad sägs om Triakel, Hoven Droven, Merit Hemmingson och Ellen Sundberg på samma scen?

Bakom upplägget ligger Estrad Norr och tanken är att varje år presentera artister som antingen bor i Jämtland eller har sina rötter i länet. Konstnärlig ledare för 2018 års upplaga är Kjell-Erik Eriksson.

– För mig är det här ett riktigt dream team – jag fick möjlighet att själv välja ut en ensemble för en julkonsert. Och det blir inte bara jullåtar utan även annan musik som passar för att städa och göra fint inför julen …

Jo, för det var ju det här med ”sjulsmäss”. Som förstås är den jämtländska (och norska) traditionen att städa, skura och tvätta både sitt hem och sig själv dagen före julafton.

PL

29/11‬ Duved
‪30/11 Hackå
‪2/12‬ Bräcke
‪5/12 Östersund
‪6/12‬ Sveg
‪7/12 Hammarstrand‬
‪8/12 Strömsund‬
‪9/12 Offerdals kyrka

https://estradnorr.se/absolut-jamtland-i-vantan-pa-sjulsmass/

Annonser