! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Svårt att få ordning på noterna? Nu vankas kurser med proffshjälp!

Stallet utlyser tävling i låtskrivande

19 jan 2021

Många är nog de musiker, på proffs- eller amatörnivå, som i dessa pandemitider funnit sig hemma på den egna kammaren och börjat jobba med egna låtar.

Men kanske behövs en knuff i den kreativa processen?

Därför utlyser Stallet (i samarbete med Kulturens, Kungliga Musikaliska Akademien, Musikcentrum Riks och RFoD) nu en låtskrivartävling med tillhörande digitala workshops.

Tävlingskategorierna är tre: nutida folkmusik, traditionell folkmusik och nya texter inom folkmusik – alla tre kopplade till varsin workshop, men det går utmärkt att tävla utan att delta i i dessa.

Kursledaren är några av våra främsta och mest rutinerade kompositörer Lisa LångbackaMats Edén och Sofie Livebrant som har hand om varsin kurs som hålls 1-11 februari.

Tävlingen då? Jo, låtarna ska vara just nyskrivna, man får delta med max ett bidrag per kategori och, ja, det är tillåtet att samarbeta.

Alla låtar kommer sedan att göras tillgängliga för allmänheten på Stallets Soundcloudsida och gå att rösta på från den 8 mars – en jury kommer också att utses och vinnarna presenteras på Folk & Världsmusikgalan 27 mars.

– I denna tid där uppdragen försvunnit för de allra flesta, vill vi hitta olika sätt att stimulera och uppmuntra musiker till skapande. Inte bara för att överleva utan att komma ut ur detta med ny kompetens och nya erfarenheter, skriver Stallet i ett pressmeddelande.

Läs mer om tävling och workshops här:
https://www.stallet.st/sv/latskrivartavling

Annonser