! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Spännande och exklusivt på Clandestino i helgen

5 jun 2017

Clandestinofestivalen firar sitt femtonde år med ett av de starkaste programmen i arrangemangets historia. Som alltid handlar det om musik i den brokiga brytpunkten mellan traditionell rootsmusik från hela världen och urban, klubbig avantgarde – också det med ett globalt perspektiv.

I år förkroppsligat i artister som Noura Mint Seymali (Mauretanien), Nahawa Doumbia (Mali), Kondi Band (Sierre Leone), Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou (Benin), Acid Arab (Frankrike), Family Atlantica (London, bilden ovan), kultförklarade indiska duon Mandolin Sisters och polsk-marockansk-israeliska (puh!) dancehall-mc:n Miss Red.

Plats och upplägg för festivalen har skiftat genom åren, men i år är Pustervik i Göteborg huvudscen med de mesta och tyngsta akterna nu på fredag och lördag 9-10 juni. Men lilla Gerlesborg/Bottna i Bohuslän finns fortfarande med som spelplats, och festivalen smygstartar på torsdag på Oceanen i Göteborg och avslutas på söndag då José González – tillika årets gästkurator – tar sig an Masthuggskyrkan.

Nedan följer fem album du inte får missa, även om du skulle missa festivalen.

PL

Annonser