Redaktionsbloggen

Idag kommer första singeln från Anna Ekborgs kommande soloalbum. Bild: Olof Grind.

Solodebut med vårkänslor

30 apr 2021

Fiolspelmannen Anna Ekborg har vi tidigare hört i exempelvis trion Northern Resonance, men i sommar är det dags för solodebut på skiva och i dag på Valborgsmäss är det dags för första singeln, passande nog den våriga Polska efter Maseiw.

– Polska efter Maseiw är en variant på Vårvindar friska, en mycket spridd melodi som finns i flera olika varianter. Den här är efter Petters Erik Eriksson, som sedan har förts vidare genom Paul Bäckström till Per Gudmundson och nu är det min tur att sätta min egen prägel på melodin.

Anna Ekborgs album Solo släpps i juli, och hon är sannerligen inte ensam om att ge ut soloalbum just nu …

– Ja, jag såg att ni hade skrivit att det här är soloplattornas vår, vilket känns jätteroligt! Jag har tidigare saknat ett bredare utbud av soloalbum, speciellt från den yngre generationen, så det känns jättekul att fler börjar spela solo nu och släppa album. Det har varit otroligt inspirerande att lyssna på dem som har släppt soloalbum under de senaste åren, som Stina Brandin, Isa Holmgren, Erland Westerström och många fler. Så jag hoppas att mitt album också kan vara en inspiration för någon i framtiden.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser