Redaktionsbloggen

Amerikanske Robert Moses är en del av den norska americana-scenen. Bild: Nikolai Grasaasen

Smygpremiär för ny låt med norsk-amerikanen Robert Moses och hans Harmony Crusaders

12 aug 2021

Enligt myten kom Chicago-sonen Robert Moses till Norge på sin cykel en solig dag året 1996, och blev sedan kvar i vårt nordvästliga grannland. Det senaste decenniet har han utgjort en central del av den scen som lokalt kallas ”nordicana” och som vi skrev ingående om i förra numret – att Moses där bara nämndes liksom i förbigående säger nog mer om scenens bredd och omfång än om vårt urval.

Hur som helst är han till hösten aktuell med album nummer tre från bandet Robert Moses & The Harmony Crusaders, som bland annat rymmer den i reportaget porträtterade Malin Pettersen.

I dag har Lira äran att få hålla i en smygpremiär av singelspåret Rush my heart, där nämnda Malin Pettersen och skivans producent Bendik Brænne, ”countryprinsen” kallad, står för bakgrundssången som Robert Moses själv är särskilt förtjust i.

– Sången handlar om sårbarheten och upphetsningen under den omedelbara insikten att jag har blivit kär, innan jag hunnit begrunda saken eller hämta andan. Jag älskar Bendiks och Malins bakgrundssång på den och jag tycker att det är som grädden på moset.

Singeln släpps i morgon fredag, men går att lyssna på här nedan redan nu, och följs av albumet Leaving, longing, love den 1 oktober på skivbolaget Voices of Wonder.

Patrik Lindgren

Annonser