! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Traditionstyngd jazz

Helle Brunvoll

Your song

Skivbolag: Prophone/Naxos
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 31 aug 2012

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det vi lyssnar på här är en oerhört traditionell vokaljazzplatta fast med nyskriven musik signerad Halvard Kausland/Helle Brunvoll. Helle Brunvoll (sång) har tillsammans med Halvard Kausland (gitarr), Hans Backenroth (bas), och Roger Johansen (slagverk) fått ihop en riktigt bra skiva. Musiken är välspelad, arrangemangen snygga och låtarna härliga. Det är behagligt från första till sista ton.
Skivans enda problem är att allt är oerhört tidlöst och opersonligt. Såväl de musikaliska insatserna som låtskrivandet hade kunnat göras av nästan vem som helst, nästan när som helst. Det finns ingenting som placerar den i vare sig tid eller rum; det blir snabbt lite tråkigt på ett onödigt sätt, för de kan ju.
När introt till skivans sista låt, Dreams of a childhood, drar igång händer det något nytt. Här blir det lite experimentellt och de fyra musikerna visar att de kan gå utanför boxen om de bara vill. Men efter ett stillsamt men känslomässigt fullmatat intro faller dock ensemblen tillbaka in i de vanliga hjulspåren av traditionell jazz och jag kan bara hoppas att de väljer att göra tvärt om nästa gång.

Annonser