! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country Lira Gillar

Emily Herring

Your mistake

Skivbolag: Hemifrån
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 6 jan 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Emily Herring låter som en blandning mellan Heather Myles och Merle Haggard. Den sistnämndes influenser är särdeles tydliga i låtar som Austin (ain’t got no) city limits. Men lyssnar man lite extra på texterna inser man att Herring är ett unikum inom den amerikanska countrymusiken.
Låten Your mistake handlar om hur en berusad man retar upp sig på att två kvinnor dansar med varandra. Låten är så innerligt skriven att den känns självupplevd. Likaså är ilskan över att leva ”in a rich man’s world” i sången Wanna holler mycket stark och känns äkta.
Emily Herring är något så ovanligt som en homosexuell sångerska inom en countrygenre som man vanligtvis förknippar med machomän som David Allan Coe, Johnny Paycheck och en stor dos homofobi. Nu är inte alla låtarna på hennes skiva arga sånger om att vara annorlunda. Skivan innehåller även ”vanliga” countrysånger som utmärkta One steals the load. Men oavsett textinnehåll låter det sanslöst bra. Your mistake är en av årets bästa skivor inom den traditionella amerikanska countryn. Missa inte denna pärla!

Annonser