! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Countryduetter

Kasey Chambers & Shane Nicholson

Wreck & ruin

Skivbolag: EMI
Recenserad av: Mette Carlbom
Publicerad: 27 dec 2012

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Australiensiska Kasey Chambers imponerade i början av 2000-talet med karaktäristisk röst och strålande texter, på skivorna efter det lämnade hon den moderna countryn och elgitarrerna mot bluegrass-influerad musik och traditionell folk. Fortfarande med roliga och smarta låtar. Tyvärr tappade Kasey Chambers lite stinget efter det och musiken gick på senaste skivan mot något som kändes dussinproducerat.
På skivan Wreck & ruin går hon och Shane Nicholson samman. Han med den sköra rösten och hon med sin starka komplimenterar de varandra på duetterna. Men de verkar inte ha några ambitioner att skapa något nytt och inga låtar sticker ut nämnvärt.
Det går åt den moderna mainstreamcountryn och även om det blandas upp med fiol och banjo så lyfter det inte. I stället saknar jag Kasey Chambers tidigare låtar av typen Barricades & brickwalls. Det som just var hennes styrka. Nu är det country på ett traditionellt vis och även om det hettar till ibland så blir det i slutändan en rätt trist medelväg för någon som kan bättre.

Annonser