! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Bluesig singer-songwriter

Broken Beads

Wood

Skivbolag: Jajamensan Records
Recenserad av: Pierre Eriksson
Publicerad: 20 nov 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Duon Pauline Ramsby och Bodil Sjöström följer upp debuten Home-made med elva bluesdoftande singer-songwriter-låtar på egen etikett. 

De båda turas om att sjunga lead och delar även på låtskrivandet, medan Bodil står för producerandet och det tekniska vad gäller inspelningen. 

Wood är en något ojämn bekantskap. Här finns riktiga ljuspunkter, som inledande Walking down my street, en americanalåt med Tom Petty-känsla, fint driv på den akustiska gitarren och Paulines skönt hesa solosång. Och den avskalade och inkännande We’re in this together med ett hoppfullt budskap om att det blir bättre om man är två, samt den svängiga countryballaden From back home. Även Paulines flinka gitarrspel hamnar på pluskontot, liksom hennes lagom riviga röst och duons förmåga att knåpa ihop starka refränger. Dessvärre känns texterna något platta och tunna emellanåt, liksom produktionen (jag tycker att föregångaren landade mer rätt i det avseendet) och en låt som To have somebody upplevs lite väl enkel. Trots det är Wood ett ambitiöst album som förtjänar att uppmärksammas.

Annonser