! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Brittisk altcountry-pop

Ahab

Wits end

Skivbolag: Navigator/Cosmos
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 2 okt 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Wits end är en samling av remastrade låtar som tidigare släppts på ep-skivorna No king (2010) och KMVT (2011), men de nådde aldrig någon större publik. Fem av spåren är från debut-ep:n och fem från den andra. Som en bonus har Ahab slängt med den tidigare outgivna Lucy.
De senare sex låtarna är gjorda under överinseende av den smått legendariske producenten John Leckie, som tidigare producerat allt från The Stone Roses och Radiohead till Baaba Maal och Rodrigo y Gabriela. Leckie-spåren är inspelade i Peter Gabriels Real World-studio och skänker en polerad yta till Ahabs brittfolk-möter-altcountry-pop. Ett stuk Londonbandet övat upp som gatumusikanter och på den brittiska folkmusikfestivalen Cropredy, som ju är bandet Fairport Conventions bäbis.
Det är en fin och duktig musik, men jag saknar någonstans ett avbräck, några extra skavanker mitt i det godmodigt snälla. Medlemmarna lägger rösterna i tjusigt solbränd stämsång, och på något ställe svävar CSN&Y:s eller till och med Eagles ande över händelseförloppet.
Ahab har byggt upp ett gott liverykte. Kanske är det just på en scen gruppen måste upplevas för att komma till sin fulla rätt?

Annonser